ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης. Κατά την επίσκεψη του στην έδρα του Δήμου Ξηρομέρου, ο κ. Φαρμάκης είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Γαλούνη, με τον οποίο συζήτησε τόσο για τις ανάγκες του Δήμου όσο και για τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, τα οποία άλλωστε, εφόσον αξιοποιηθούν με τον κατάλληλο τρόπο, μπορούν να προσφέρουν  σημαντική αναπτυξιακή ώθηση σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

Όπως είναι φυσικό, σημαντικό μέρος της συζήτησης απασχόλησαν τα προβλήματα και οι ελλείψεις στα ζητήματα υποδομών, όπου και αποτέλεσε κοινή διαπίστωση ότι η ελλιπής προσβασιμότητα αποτελεί την βασική ανάγκη των πολιτών του Δήμου. Η αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού χαρακτηρίστηκε ως απόλυτη προτεραιότητα από τον κ. Φαρμάκη, καθώς είναι το στοιχείο που μπορεί να δώσει υπεραξία στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου,  αφού ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας αλλά και το λιμάνι στο Πλατυγιάλι, που μπορούν να αποτελέσουν  την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της περιοχής, επί του παρόντος αντιμετωπίζουν ως τροχοπέδη την ελλιπή προσβασιμότητα.

Στην συνέχεια, ο κ. Φαρμάκης ήρθε σε επαφή με πολίτες στον Αστακό και συζήτησε μαζί τους  για το σχέδιό του για την επόμενη μέρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Κλείνοντας την επίσκεψή του στον Αστακό, ο κ. Φαρμακης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Αστακού, όπου ενημερώθηκε από τον ιατρό-επιμελητη του Κ.Υ.  κ. Τριανταφυλλάκη για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης αλλά και για το έργο των υπηρετούντων στο Κ.Υ.