ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρωί της Πέμπτης 8/11/2018 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας και συμμετείχε στη λιτανεία που ακολούθησε. Στην συνέχεια επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο με τον οποίο συζήτησαν για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας αλλά και για τις πρόσφατες εξελίξεις στο ζήτημα των διαφαινόμενων Συνταγματικών αλλαγών που αφορούν στη σχέση Κράτους-Εκκλησίας.

Ακολούθως ο κ. Φαρμάκης επισκέφθηκε τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Αλκυόνη, όπου συνομίλησε με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εργαζομένους και  ενημερώθηκε για το πολύπλευρο έργο των εθελοντών γονέων και κηδεμόνων, το οποίο και εξήρε ως  κατάθεση ψυχής και παράδειγμα για την κοινωνία. Κοινή διαπίστωση υπήρξε το γεγονός ότι τέτοιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες καλύπτουν πολλές φορές την ανεπάρκεια της κρατικής μέριμνας, ωστόσο, υπάρχει ανάγκη περαιτέρω στήριξης των δομών αυτών αφού τα έξοδα για την καλή και αποδοτική λειτουργία τους είναι πολλά. Συζητήθηκαν μάλιστα και πιθανές λύσεις για το πρόβλημα αυτό που θα μπορούσαν να βρεθούν με την αρωγή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στη συνέχεια ο κ. Φαρμάκης επισκέφθηκε την ΔΗΜΤΟ Ναυπάκτου, όπου έγινε ευρεία συζήτηση για την προοπτική αλλαγής σελίδας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενώ ακολούθησε μια εποικοδομητική ανοιχτή συζήτηση με φίλους και πολίτες της Ναυπάκτου σε ξενοδοχείο της πόλης. Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε το διακύβευμα των επερχόμενων Περιφερειακών εκλογών του Μαΐου 2019 , που δεν είναι άλλο από το να μην αφήσουμε άλλη μια ευκαιρία για τον τόπο μας ανεκμετάλλευτη.