ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Ερυμάνθου κ. Θάνο Καρπή και ακολούθως με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστο Νικολάου, επισκεπτόμενος την Χαλανδρίτσα και την Κάτω Αχαΐα αντίστοιχα, ολοκληρώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μια πρώτη σειρά επαφών με όλους τους εκπροσώπους του Α’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αχαΐας.

Κατά τις παραπάνω συναντήσεις, αναλύθηκαν από τους Δημάρχους Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας τα κυριότερα προβλήματα των περιοχών τους και συζητήθηκε η δυνατότητα της Περιφέρειας να βοηθήσει με πιο ενεργό τρόπο στην επίλυσή τους, στοχεύοντας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αλλά και τις συγκεκριμένες ανάγκες της κάθε περιοχής.

Κλείνοντας αυτήν την πρώτη σειρά επαφών με τους Δημάρχους της Αχαΐας, διαπιστώθηκε αποτελεί κοινό τόπο και διαρκές αίτημα των οργάνων του Α’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης η ανάγκη μεγαλύτερης, αμεσότερης και ουσιαστικότερης συμβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην αντιμετώπιση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας και την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Πέραν της προφανούς υστέρησης των υποδομών της ευρύτερης περιοχής για την βελτίωση των οποίων απαιτείται η ανάληψη άμεσων και εμπροσθοβαρών πρωτοβουλιών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε όλες τις συναντήσεις με τους φορείς της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αχαΐας ήταν σαφής η προτροπή για καλύτερο σχεδιασμό εκ μέρους της Περιφέρειας και για ειλικρινή συνεργασία της με τους Δήμους. Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης από την πλευρά του σε όλες τις συναντήσεις τόνισε ότι αποτελεί και προσωπικό του στοίχημα η αλλαγή ταχύτητας στον τρόπο που ενεργεί η Περιφέρεια, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη επιδίωξή του η αλλαγή προτεραιοτήτων με μετατόπιση του κέντρου ενδιαφέροντος της Περιφέρειας από τις δράσεις που έχουν ως στόχο τον εντυπωσιασμό και την ψηφοθηρία σε δράσεις που θα στοχεύουν πραγματικά στην στήριξη των πολιτών Δυτικής Ελλάδας και την ειλικρινή συνεργασία με τον Α’ βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.