ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ: «ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΩΣ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ»

ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΤΡΑΝΕ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΤΡΑΝΕ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ

 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας , Νεκτάριος Φαρμάκης, παραβρέθηκε σήμερα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου στην Εθνική Οδό Αγρινίου – Αντιρρίου, στο ύψος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας.

Μέλη της Λέσχης και δεκάδες κάτοικοι του Αγρινίου, διαμαρτυρήθηκαν με αυτό τον τρόπο για το γεγονός ότι επί χρόνια, το εν λόγω κομμάτι της Ε.Ο που αποτελεί την είσοδο της πόλης του Αγρινίου, παρουσιάζει τεράστια προβλήματα στην διαμόρφωσή του. Αποτέλεσμα αυτής της δυσλειτουργίας είναι τα δεκάδες τροχαία ατυχήματα. Ατυχήματα με κόστος σε υλικές ζημιές και κυρίως σε ζωές, δυστυχώς.

Με την παρουσία του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, στάθηκε δίπλα στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και απέναντι στην απάθεια της Δημόσιας Διοίκησης!

Ο κ.Φαρμάκης δήλωσε σχετικά: «Είναι αν μη τι άλλο ντροπιαστικό, στις μέρες μας, στην είσοδο της 2ης μεγαλύτερης πόλης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, να συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα με θύματα συνανθρώπους μας, λόγω επικινδυνότητας που θα έπρεπε να είχε αρθεί από τους αρμόδιους φορείς. Θυμίζω ότι πριν από λίγο χρονικό διάστημα δόθηκε στο φώς της δημοσιότητας σχετικό πόρισμα του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, στο οποίο καταδεικνύονται όλα τα επικίνδυνα σημεία αλλά και προτάσεις επί των τεχνικών λύσεων, αλλά κανείς δεν μοιάζει να ενδιαφέρθηκε. Θα πρέπει τέλος να επισημανθεί ότι ήδη από τον καλοκαίρι του 2018, για την συγκεκριμένη εργολαβία έχει υπογραφεί πρωτόκολλο προσωρινής και οριστικής παραλαβής και ως εκ τούτου αρμόδιες για την συντήρηση του έργου είναι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας. Αντί να προβεί λοιπόν η Περιφέρεια ΑΜΕΣΑ στις δέουσες ενέργειες για την άρση της επικινδυνότητας του εν λόγω δρόμου, ακόμα μετράμε

 

ατυχήματα. Οι δρόμοι του ΕΣΠΑ μάλλον δεν φτάνουν ως εδώ, επειδή κάποιοι είναι απασχολημένοι να μετράνε βραβεία και να αποστέλλουν δελτία τύπου».