«Στοίχημα η αναγέννηση των χωριών μας»

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Στοίχημα η αναγέννηση των χωριών μας»

 

Περιοδεία σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 22 Μαρτίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο κ. Φαρμάκης βρέθηκε στα Ρουσέικα, στον Στράτο, τη Λεπενού και το Ζαπάντι, συνοδευόμενος από ομάδα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες των περιοχών αυτών και να ακούσει τα προβλήματα και τα αιτήματά τους.

Κοινή διαπίστωση όλων, η σοβαρή έλλειψη υποδομών, αλλά και η εγκατάλειψη της υπαίθρου από τις νέες και τους νέους, που αναζητούν λύσεις σταδιοδρομίας στα μεγάλα αστικά κέντρα της περιοχής ή γενικότερα της χώρας.

«Η αναγέννηση των χωριών μας είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε…» τόνισε ο κ. Φαρμάκης, σημειώνοντας ότι χωρίς ισχυρή ύπαιθρο δεν μπορούν να υπάρχουν και ισχυρά αστικά κέντρα. «Η αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων δεν αφορά μόνο την κεντρική κυβέρνηση, αλλά και την τοπική διακυβέρνηση που εκφράζεται μέσω της περιφερειακής διοίκησης. Και η πικρή αλήθεια είναι ότι η απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση αδιαφόρησε για την ύπαιθρο και τα χωριά μας. Η δική μας αντίληψη είναι εντελώς διαφορετική. Θέλουμε μία στρατηγική που να ξεκινάει από την ύπαιθρο, το χωράφι και τον μικρό οικισμό, που θα κατευθύνεται προς την πόλη. Το ανάποδο, που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί ποτέ να προσφέρει αναπτυξιακό αποτέλεσμα» σημείωσε ο κ. Φαρμάκης.