Ο Ν. Φαρμάκης στα Καλάβρυτα: «Από εδώ ξεκίνησε ο χρόνος της νέας Ελλάδας, από εδώ θα ξεκινήσει ο χρόνος και της νέας… Δυτικής Ελλάδας!»

Ο Ν. Φαρμάκης στα Καλάβρυτα: «Από εδώ ξεκίνησε ο χρόνος της νέας Ελλάδας, από εδώ θα ξεκινήσει ο χρόνος και της νέας… Δυτικής Ελλάδας!»

 

«Βρισκόμαστε στην περιοχή απ’ όπου ξεκίνησε να κυλάει ο χρόνος της νεότερης ιστορίας της πατρίδας μας και από αυτή την περιοχή δεσμευόμαστε ότι μετά τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου θα ξεκινήσει να μετράει και πάλι ο χρόνος για μία νέα εποχή ανάπτυξης και προκοπής στη Δυτική Ελλάδας» δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης από τα Καλάβρυτα.

Ο κ. Φαρμάκης, συνοδευόμενος από πλειάδα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της παράταξης ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, βρέθηκε το προηγούμενο διήμερο σε διάφορες περιοχές του Δήμου Καλαβρύτων, συναντήθηκε με τις τοπικές αρχές, φορείς της περιοχής, πολίτες και επιχειρηματίες, άκουσε για τα άλυτα – επί σειρά ετών τα περισσότερα – προβλήματα, ανταλλάσσοντας απόψεις μαζί τους.

Το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Φαρμάκης βρέθηκε στην Κέρτεζη, όπου παραβρέθηκε στην επετειακή εκδήλωση μνήμης για τον οπλαρχηγό του 1821 Αναγνώστη Στριφτόμπολα, δίνοντας πολλά συγχαρητήρια στον Σύλλογο Κερτεζιτών για τη διοργάνωση και υπογραμμίζοντας την αξία διατήρησης της ιστορικής μνήμης. «Ελάχιστο χρέος μας είναι να τιμούμε όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας και ύψιστο χρέος μας να τηρούμε άσβεστες τις μνήμες της ιστορίας και του ελληνισμού, ιδιαίτερα σε εποχές όπου οι εθνικές παρακαταθήκες και αξίες μας, αμφισβητούνται και βάλλονται» ανέφερε ο κ. Φαρμάκης.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στην περιοχή, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον δήμαρχο, κ. Γ. Λαζουρά, συζητώντας μαζί του για ζητήματα που αφορούν τον δήμο, ενώ επισκέφθηκε και τον δυναμικό και γνωστό ανά το Πανελλήνιο, Γαλακτομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, τον οποίο και χαρακτήρισε ως παράδειγμα αποκεντρωμένης επιχειρηματικής ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα.

«Η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή μας αποτελεί τον πρώτο και πιο σημαντικό πυλώνα στον οποίο πρέπει να επενδύσουμε. Και θα το κάνουμε ως επόμενη Περιφερειακή Αρχή, ωθώντας τους παραγωγούς μας στη δημιουργία συνεργατικών επιχειρηματικών σχημάτων, αλλά και δημιουργώντας δομές υποστήριξης της παραγωγής, καθώς και διασύνδεσής της με την μεταποίηση. Στόχος μας, ποιοτικά και αναγνωρίσιμα αγροτικά προϊόντα να φτάνουν σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό» ανέφερε μεταξύ άλλων.