«Θα μετατρέψουμε την πάλη με τη μιζέρια, σε πάλη για την κορυφή!»

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Θα μετατρέψουμε την πάλη με τη μιζέρια, σε πάλη για την κορυφή!»

Τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες θα στηριχτεί, ως νέα Περιφερειακή Διοίκηση, προκειμένου να καλύψει η Δυτική Ελλάδα το χαμένο έδαφος και να ξεφύγει από την πολύχρονη κρίση, παρουσιάζει στους πολίτες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συνεχίζοντας τις αδιάλειπτες επαφές του σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Περιφέρειας.

Ο κ. Φαρμάκης, το απόγευμα του Σαββάτου, 11 Μάιου, παρουσίασε στην αίθουσα του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών το πρόγραμμά του, τονίζοντας πως η βασική του αρχή στηρίζεται στην επαναφορά της κοινής λογικής και στην αλλαγή ταχυτήτων στην διοίκηση και τις δράσεις της Περιφέρειας, με καλύτερη αξιοποίηση των πόρων αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι απέναντι στην λογική του απερχόμενου Περιφερειάρχη που θέλει συνεχώς να αναφέρει ότι είναι «προοδευτικός», αλλά αυτή την προοδευτικότητα δεν την είδε ποτέ στην πράξη η Δυτική Ελλάδα, βρίσκεται η δική του λογική που δεν προβάλλει τον προοδευτισμό ως θεωρία, αλλά ως πράξη που βελτιώνει τη ζωή των πολιτών.

«Η δική μας παράταξη είναι προοδευτική στις πράξεις, γιατί είναι παράταξη της κοινής λογικής. Παράταξη, που καταλαβαίνει τι συμβαίνει μέσα στην κοινωνία και δεν έχει αποξενωθεί από αυτή, γιατί δεν έχει αλλοτριωθεί από δοτές θέσεις εξουσίας επί δεκαετίες» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης, υπογραμμίζοντας ότι πέρα από τις δράσεις και τις στοχεύσεις της επόμενης 4ετίας που εμπεριέχονται στο Πρόγραμμα της παράταξης ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, πολύ σημαντική είναι και η αναλυτική καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, καθώς όπως είπε: «Αν δεν ξέρουμε που βρισκόμαστε σήμερα, δεν ξέρουμε και που πρέπει να πάμε αύριο. Και αν δεν γνωρίζουμε τα λάθη και τις ελλείψεις που σήμερα υπάρχουν, δεν θα τα διορθώσουμε ποτέ».

 

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Πριν, αλλά και μετά την εκδήλωση στο Επιστημονικό Πάρκο, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης πραγματοποίησε επισκέψεις στην Κάτω Αχαΐα, αλλά και σε διάφορες περιοχές της Πάτρας, όπως στην Αγυιά (λαϊκή αγορά) και στη Μεσσάτιδα (Θέα, Καλλιθέα, Οβρυά, Δεμένικα, Σαραβάλι), όπου άκουσε τα προβλήματα των πολιτών των περιοχών αυτών και μοιράστηκε μαζί τους το όραμα για την επόμενη μέρα.

Κατά τη διάρκεια αυτών των επαφών, ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε πως στην Αχαΐα πρέπει να τελειώσουν οι εκκρεμότητες υποδομών που χρονίζουν, όπως είναι το εμπορικό τμήμα του νέου λιμανιού της Πάτρας, η σιδηροδρομική γραμμή, η αναβάθμιση της Βιομηχανικής Περιοχής και η λειτουργία του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, προκειμένου να ξεκινήσει η επόμενη «γενιά» έργων, όπως είναι ο αυτοκινητόδρομος Πατρών – Τριπόλεως, η δημιουργία υποδομών Cargo στο αεροδρόμιο του Αράξου και ενός σύγχρονου Εμπορευματικού Κέντρου.

«Θα αγωνιστούμε και θα διεκδικήσουμε όλα τα έργα. Και εμείς δεν θα είμαστε… βολικοί για κανέναν υπουργό και για καμία κυβέρνηση. Γιατί αυτά τα έργα, μπορεί να συνεισφέρουν στην εθνική ανάπτυξη, αλλά είναι δικά μας έργα και έργα που κυρίως θα αναβαθμίσουν την Αχαΐα και θα δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις εργασίας» τόνισε ο κ. Φαρμάκης.

Επίσης, σημείωσε την πρόθεσή του ως επόμενος Περιφερειάρχης να λειτουργήσει στην διοικητική πρωτεύουσα της Περιφέρειας ένα σύγχρονο δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων, αλλά και ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών, προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρηματική αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα.

Ακόμα, κομβικής σημασίας προτεραιότητα, υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης πως είναι η αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων με ρεαλιστικό τρόπο, ώστε συνολικά οι δήμοι της Αχαΐας να αντιμετωπίσουν μακροπρόθεσμα και με βιώσιμο τρόπο το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα.

Τέλος, υπογράμμισε πως η Αχαΐα, με επίκεντρο τον Άγιο Ανδρέα και τις ιστορικές Μονές της Αγίας Λαύρας, του Μέγα Σπηλαίου και της Παναγίας Τρυπητής, πρέπει να αποτελέσει διεθνή πόλο έλξης προσκυνηματικού τουρισμού, ενώ με τη συνδρομή των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και των ερευνητικών κέντρων της, μπορεί να μετατραπεί σε διεθνές ερευνητικό και τεχνολογικό HUB, προσελκύοντας επενδύσεις και νέες επιχειρήσεις, αλλά και ενισχύοντας την τοπική επιχειρηματικότητα.

«Θέλουμε να φτιάξουμε έναν τόπο προκοπής για όλους και με όλους» ανέφερε ο Νεκτάριος Φαρμάκης, προσθέτοντας ότι αποτελεί «πληγή που πρέπει να κλείσει» η πολύχρονη αδράνεια. «Η απερχόμενη περιφερειακή Αρχή θέλει να μας πείσει ότι αρκεί που παλεύουμε με τη μιζέρια. Δεν μας αξίζει αυτή η λογική όμως. Εμείς θέλουμε έναν τόπο που να παλεύει με την κορυφή και να κατακτά την κορυφή. Τίποτα λιγότερο δεν μας ταιριάζει…» τόνισε, καταλήγοντας: «Ο χρόνος είναι είναι χρήμα και η Δυτική Ελλάδα δεν έχει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Όλα από την αρχή, λοιπόν..!»