ΔΗΛΩΣΗ Ν. ΦΑΡΜΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ «Ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα»

ΔΗΛΩΣΗ Ν. ΦΑΡΜΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ

«Ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα»

 

Στο πλευρό των πολιτών της Ηλείας τάσσεται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, καθώς οι διαρκείς σεισμικές δονήσεις ταράζουν το τελευταίο διάστημα την περιοχή και μάλιστα, η τελευταία που έγινε στην περιοχή της Ανδραβίδας το μεσημέρι της Τρίτης, 21 Μαΐου, προκάλεσε έντονη αναστάτωση, αλλά και κάποιες ζημιές.

Ο κ. Φαρμάκης ενημερώνεται συνεχώς από τους φορείς της περιοχής, αλλά και από επιστημονικούς φορείς στην Αθήνα, σημειώνοντας τα εξής:

«Ζούμε σε μία σεισμογενή περιοχή και το ξέρουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες και γνωρίζουμε την ψυχραιμία των πολιτών. Η περιοχή μας αντέχει και θα αντέξει! Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα και κυρίως, να εξεταστούν τα κτίρια που εμφανίζονται να έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν τεράστια σημασία για όλους, όπως είναι οι σχολικές μονάδες. Ελπίζουμε οι αρμόδιες μονάδες αντισεισμικής και πολιτικής προστασίας να κάνουν το καθήκον τους και εφόσον κριθεί αναγκαίο, να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να αποκατασταθούν το συντομότερο οι ζημιές. Ψυχραιμία, σύνεση αλλά και αποφασιστικότητα πρέπει να κυριαρχούν στη σκέψη αλλά και τις δράσεις όλων μας»