Συνάντηση του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη με το Δήμαρχο της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη

«Η Πάτρα αποτελεί το μεγάλο μητροπολιτικό και διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η δική μας θέληση είναι να ενισχύσουμε το ρόλο της και σε συνεργασία με τη δημοτική Αρχή να επιλύσουμε εκκρεμότητες και να δρομολογήσουμε πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Τελικά, να συνεργαστούμε επ’ ωφελεία της κοινωνίας…».

Αυτά δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μετά το τέλος της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2019, στο Δημαρχείο της Πάτρας με τη Δημοτική Αρχή και προσωπικά το Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη.

Η συνάντηση, πρώτη του κύκλου επαφών που ξεκινάει ο Περιφερειάρχης με τις δημοτικές Αρχές της Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα και υπήρξε ιδιαίτερα ουσιαστική, καθώς κατά τη διάρκειά της συζητήθηκε το σύνολο σχεδόν των ζητημάτων της πόλης και οι συνέργειες της Περιφέρειας και του Δήμου.

Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα μια σειρά από εξειδικευμένες συναντήσεις για όλα τα θέματα, τόσο σε πολιτικό όσο και σε «τεχνικό» επίπεδο.

Επίσης, υπήρξε μία πρώτη ιεράρχηση των σημαντικότερων ζητημάτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η διαχείριση των απορριμμάτων, η ύδρευση της Πάτρας (φράγμα Πείρου – Παραπείρου), οι δράσεις στα πλαίσια του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, αλλά και η ανάπλαση του παλαιού βιομηχανικού συγκροτήματος «Λαδόπουλου», στη βόρεια παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

«Περιφέρεια και Δήμοι, αποτελούν κρίκους της ίδιας αλυσίδας. Και για να πραγματοποιήσουμε το άλμα προς τα εμπρός που έχει ανάγκη ο τόπος μας, αυτή η αλυσίδα πρέπει να είναι ισχυρή και οι κρίκοι γερά δεμένοι μεταξύ τους. Αυτός είναι ο στόχος μας και έτσι θα λειτουργήσουμε, κοιτάζοντας πάντοτε την κοινωνία ευθεία στα μάτια και λειτουργώντας με γνώμονα το δίκαιο, το ορθό και το αληθινό» πρόσθεσε ο κ. Φαρμάκης.

Στη συνάντηση έδωσαν επίσης το παρών ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνοςο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας, Γιώργος Σύρμοςο Διευθυντής του Γραφείου του Περιφερειάρχη, Γιάννης Μάκκας και υπηρεσιακά στελέχη.

Η αποστολή της Περιφέρειας έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη και τους συνεργάτες του, τον αν. Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Έργου, Χρήστο Κορδά και τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκο Ασπράγκαθο.