Επίσκεψη του Περιφερειάρχη σε οδικά έργα (ΒΙΠΕ προς Καλαμάκι-Λουσικά)

Στην περιοχή όπου εκτελούνται εργασίες συντήρησης των οδικών αξόνων μεταξύ Βιομηχανικής Περιοχής της Πάτρας προς Καλαμάκι και Λουσικά βρέθηκε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την υλοποίηση των εργασιών.

Ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Αθανάσιο Μαυρομμάτη καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους, αλλά και με πολίτες της περιοχής, σημειώνοντας την ανάγκη για συνολική ποιοτική αναβάθμιση του οδικού δικτύου στη Δυτική Ελλάδα, ως ζήτημα ασφάλειας, ανάπτυξης, ακόμα και άρσης της απομόνωσης πολιτών και οικισμών, σε κάποιες περιπτώσεις.

«Οι πολίτες της υπαίθρου δεν είναι πολίτες β΄ κατηγορίας. Δικαιούνται καλούς δρόμους και ανάμεσα στις προτεραιότητές μας είναι η αναβάθμιση του οδικού μας δικτύου» υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης.

Σημειώνεται πως τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 900.000 ευρώ αφορούν:

1. Στη ΒΙΠΕ, στο δρόμο προς Διδαχέικα γίνονται εργασίες ασφαλτόστρωσης, αποκατάστασης του οδοστρώματος και τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας.

2. Με αφετηρία το Καλαμάκι γίνεται καθαρισμός, διαμόρφωση τάφρου σε μήκος 500 μ. αλλά και έργα εξυγίανσης και αποκατάστασης του οδοστρώματος σε μήκος περίπου 1.700 μ. Παράλληλα, από τα Λουσικά έως τη διασταύρωση για Σπαλιαραίικα θα πραγματοποιηθεί φρεζάρισμα και κατασκευή νέου οδοστρώματος.

3. Στο δρόμο προς Λουσικά θα ανακατασκευαστεί σωληνωτό για την αποχέτευση των όμβριων. Ομοίως, στα Θωμαίικα, στη μια μεριά του οδοστρώματος, ενώ θα κατασκευαστούν σωληνωτά, όπου απαιτείται για τη διευκόλυνση της εισόδου σε κατοικίες.

4. Σε όλες τις περιπτώσεις θα γίνει ανακατασκευή των στηθαίων ασφαλείας και των διαγραμμίσεων.