Ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ.κ. Ιερωνύμου

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης μαζί με το Δήμαρχο Αιγιάλειας, Δημήτριο Καλογερόπουλο υποδέχτηκαν σήμερα, Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, το Σεβασμιώτατο νέο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμο στα όρια της Μητροπολιτικής Περιφερείας επί της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος της Αιγείρας.

Στη συνέχεια, κατά την τελετή ενθρόνισής ο Περιφερειάρχης προσφώνησε το νέο Μητροπολίτη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης στο Αίγιο, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η σημερινή ημέρα της Ενθρονίσεώς σας αποτελεί ημέρα σταθμό για την τοπική κοινωνία, ημέρα η οποία θα συμπεριληφθεί με χρυσά γράμματα στις σελίδες της εκκλησιαστικής ιστορίας αυτής της Ιεράς Μητροπόλεως. Αισθάνομαι ιδιαιτέρως υπερήφανος που έχω την τιμή, ως Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, να παρίσταμαι και να σας προσφωνώ στην Τελετή της Ενθρονίσεώς σας στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως στο ηρωικό και αδούλωτο Αίγιο».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε: «Σας υποδεχόμαστε σήμερα, εδώ, στο Αίγιο, με το σεβασμό και την αγάπη που αρμόζει σε έναν καταξιωμένο Κληρικό που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην πνευματική και ηθική διακονία της περιοχής και έχει ήδη αγαπηθεί για το έργο και το χαρακτήρα του, προτού ακόμα εκλεχθεί και χειροτονηθεί Μητροπολίτης» και συνεχίζοντας εξέφρασε την πρόθεση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να είναι υποστηρικτής στο έργο του νέου Μητροπολίτη. Συγκεκριμένα, ο κ. Φαρμάκης, τόνισε: «Θέλω να γνωρίζετε λοιπόν, ότι στο πρόσωπο το δικό μου αλλά και των συνεργατών μου, θα βρείτε πιστούς και άκαμπτους συμμάχους, που δεν θα φεισθούν κόπων προκειμένου να στηρίξουν το πολυσήμαντο έργο σας, επιζητώντας παράλληλα διαρκώς τις προτροπές και τις πατρικές συμβουλές σας».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ομιλίας του.