Το Γενικό Λύκειο Λεχαινών αποκτά δικό του διδακτήριο – Ανοίγει ο δρόμος για το Μουσικό Σχολείο της Πάτρας

Στην υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του Γενικού Λυκείου Λεχαινών προχώρησαν σήμερα Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης,o Πρόεδρος της Εταιρίας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Τιμολέων Κατσίπος και ο διευθύνων σύμβουλος Αθανάσιος Γιάνναρης με τον ανάδοχο του έργου.

Σε συνέχεια της πρόσφατης συνεργασίας που είχαν στην Πάτρα και σε συνεννόηση με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, με στόχο την αναβάθμιση της σχολικής στέγης στη Δυτική Ελλάδα, ο Περιφερειάρχης μετέβη στην Αθήνα προκειμένου να προχωρήσει η ανάθεση του έργου, καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανέγερση του διδακτηρίου.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο προϋπολογισμού 3,1 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Φορέας υλοποίησης είναι οι «Κτηριακές Υποδομές».

Το Γενικό Λύκειο Λεχαινών, δυναμικότητας 150 μαθητών, θα κατασκευαστεί σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου. Το κτίριο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, θα αποτελείται από ισόγειο και ένα όροφο, όπου θα διαμορφωθούν αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία Καθηγητών, Διευθυντή, βιβλιοθήκη. Κυλικείο, χώρους υγιεινής μαθητών και καθηγητών, αίθουσα φυσικών επιστημών, γραφείο πληροφορικής κ.α..

Το Μουσικό Σχολείο της Πάτρας

Επίσης, κατά τη συνεργασία του με τον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο, ο κ. Φαρμάκης συζήτησε εκτενώς για τις κτιριακές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο της Πάτρας. Από κοινού συμφωνήθηκε οι «Κτηριακές Υποδομές» να προχωρήσουν στην εκπόνηση μελετών για τις αναγκαίες υποδομές που θα επιτρέψουν να αναβαθμιστεί η εκπαιδευτική δυνατότητα του Σχολείου. Ωστόσο, για να προχωρήσει η διαδικασία είναι απαραίτητο ο Δήμος Πατρέων να διαθέσει στην «ΚτΥπ Α.Ε.» όλα τα αναγκαία στοιχεία.