Στο ΕΠ της ΠΔΕ εντάχθηκε το νέο Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Βαρθολομιού

Ένα υπερσύγχρονο βιοκλιματικό σχολείο θα κατασκευαστεί στη θέση Αγά Λιβάδι του Δήμου Πηνειού Ηλείας, καθώς σήμερα, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου «Ανέγερση Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Βαρθολομιού» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 7.990.000 ευρώ για το οποίο φορέας υλοποίησης είναι η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» και κύριος του έργου ο Δήμος Πηνειού. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι 32 μήνες.

Το νέο σχολικό συγκρότημα θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 6000,15 τ.μ. και θα αποτελείται από ισόγειο, α’ όροφο και δώμα. Στο ισόγειο προβλέπεται η κατασκευή σχολικών αιθουσών ατομικών μαθημάτων, γραφεία εκπαιδευτικών και γραμματείας, χώροι ιατρείου και αναρρωτηρίου, καθώς και αποδυτήρια και άλλοι βοηθητικοί χώροι (τραπεζαρία, κυλικείο, κλπ). Στον α’ όροφο προβλέπεται η κατασκευή 6 κύριων αιθουσών διδασκαλίας, όπως επίσης, εργαστήριο φυσικών επιστημών, αίθουσες πληροφορικής, καλλιτεχνικών, μουσικής τεχνολογίας και ηχογραφήσεων με control room. Τέλος, στο χώρο του δώματος προβλέπεται η διαμόρφωσή του με κατάλληλη φύτευση για βιοκληματικούς και αισθητικούς λόγους καθώς και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ επί της μεταλλικής στέγης.

Για το έργο πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη (με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης) μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, του Διευθύντος Συμβούλου της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», Αθανάσιου Γιάνναρη και του Δημάρχου Πηνειού, Ανδρέα Μαρίνου.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο κ. Φαρμάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους κ.κ. Γιάνναρη και Μαρίνο για την άριστη συνεργασία που είχε ως αποτέλεσμα τη γρήγορη προώθηση του έργου, με τον κ. Γιάνναρη να σημειώνει και την καθοριστική συμβολή της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και ιδιαίτερα του Υπουργού, Κώστα Καραμανλή, ως προς την άμεση αποδοχή και τάχιστη προώθηση έργων μείζονος σημασίας που αφορούν τη Δυτική Ελλάδα.

«Είναι χαρά και μεγάλη ικανοποίηση να βλέπουμε έργα που επί χρόνια αποτελούσαν οράματα για τις τοπικές κοινωνίες να παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης, ειδικά όταν αφορούν υποδομές σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η εκπαίδευση, αλλά και υλοποιούνται κατά τρόπο που αποτελούν την επιτομή της σύγχρονης αντίληψης και τεχνολογίας» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας πως «σε λιγότερο από τρία χρόνια, η περιοχή του Δήμου Πηνειού αλλά και συνολικά η Ηλεία, θα μπορούν να καμαρώνουν ένα εκπαιδευτικό στολίδι».