Νέα εργαστήρια και εργασίες επισκευής στο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, με 2,2 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»

Mε 2,2 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται η ανακατασκευή των εργαστηρίων και των αναγκαίων επεμβάσεων στο κτιριακό συγκρότημα του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, καθώς, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Πρόκειται για το έργο «Βελτίωση υποδομών (ενίσχυση-επισκευή) των κτηρίων πρώην μηχανουργείου (κτήριο α) και πρώην ξυλουργείου (κτήριο β) κτηριακού συγκροτήματος ΕΠΑΛ Ναυπάκτου» που αφορά την ανακατασκευή των εργαστηρίων και των αναγκαίων επεμβάσεων στο υπόλοιπο κτίριο της σχολικής μονάδας ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ασφαλούς παραμονής των μαθητών.

Συγκεκριμένα θα κατασκευασθούν νέα εργαστήρια στα υπάρχοντα κτήρια και ειδικότερα:

– Στο Πρώην Μηχανουργείο – νέο εργαστήριο Α) Ηλεκτρολογικών Μετρήσεων Β) Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων Γ) Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύων Δ) Ψυκτικών Εγκαταστάσεων και Κλιματισμού Ε) Γεωπονίας ΣΤ) Υδραυλικών.

– Στο Πρώην Ξυλουργείο – νέο εργαστήριο Α) Δομικών Β) Εφαρμογών Γ) Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου.

Παράλληλα πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες για τη στατική ενίσχυση του φέροντος οργανισμού των κτηρίων, οικοδομικές εργασίες επισκευής-ανακαίνισης, αλλά και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Επίσης, σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό αποκτούν τα σχολεία των Καλαβρύτων, καθώς εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 201.810 ευρώ, έπειτα από απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη για την ένταξη της προμήθειας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τα σχολεία του Δήμου Καλαβρύτων θα αποκτήσουν 165 ηλεκτρονικούς υπολογιστές με οθόνες τελευταίας τεχνολογίας για τον εξοπλισμό εργαστηρίων τεχνολογίας, 35 διαδραστικούς πίνακες για τον εξοπλισμό των τάξεων διδασκαλίας που συνδέονται με 35 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 35 βιντεοπροβολείς για την παρουσίαση εντός των τάξεων με τις αντίστοιχες χειροκίνητες οθόνες προβολής, όπως επίσης έγχρωμα φωτοτυπικά laser μηχανήματα για το κάθε σχολείο.