Σύσκεψη στην Π.Ε. Ηλείας ενόψει κακοκαιρίας

Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο με τη συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021, με στόχο το συντονισμό των συναρμόδιων υπηρεσιών ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας τις επόμενες ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο Διευθυντής Τ.Ε. Μιχ. Καλογερόπουλος, η αν. Προϊσταμένη Τμ. Συγκοινωνιακών Έργων Αθ. Παναγιωτοπούλου, και ο Προϊστάμενος Π.Π Κώστας Μπαλκάμος, επιβεβαιώθηκε ο πλήρης συντονισμός των συναρμόδιων Φορέων και Υπηρεσιών, καθώς και η ετοιμότητα του επιχειρησιακού μηχανισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Ήδη, έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια της απαραίτητης ποσότητας αλατιού καθώς και η εναπόθεσή του σε συγκεκριμένα σημεία του ορεινού όγκου, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα. Επίσης, έχει γίνει καταγραφή των εκχιονιστικών μηχανημάτων και μηχανημάτων έργου (γκρέιντερ, JCB, αλατιέρες κ.α.) και έχουν οριστεί οι θέσεις προσωρινής στάθμευσής τους, ώστε να μπορούν να παρέμβουν όπου και εφόσον χρειαστεί, χωρίς καθυστερήσεις.

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ υπό τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη, για το γενικό συντονισμό των δράσεων σε Περιφερειακό επίπεδο. Επιπρόσθετα, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Παναγιώτη Μάνδαλο και το Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Βασίλη Σολδάτο, για το συντονισμό των ενεργειών τους, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ελεύθερης κυκλοφορίας και πρόσβασης των οχημάτων.

Τέλος, δεδομένου ότι τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να επικρατήσουν συνθήκες ολικού παγετού, ο κ. Γιαννόπουλος, απευθυνόμενος στους πολίτες, τόνισε την ανάγκη περιορισμού των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες, εφιστώντας την προσοχή στους κατοίκους των ορεινών περιοχών και δη στους κτηνοτρόφους, για τις μετακινήσεις τους σε δύσβατες περιοχές, ειδικά κατά τις απογευματινές – βραδινές ώρες.