Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, για την κακοκαιρία «Μήδεια»


Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021, με τη συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αχαΐας, με στόχο το συντονισμό των συναρμόδιων υπηρεσιών ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει και την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα του επιχειρησιακού μηχανισμού της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και ο πλήρης συντονισμός των συναρμόδιων φορέων ώστε στη δύσκολη στιγμή να βρεθούν στο πλευρό του πολίτη. Έγκαιρα έχει γίνει η προμήθεια της απαραίτητης ποσότητας αλατιού καθώς και η εναπόθεση του σε συγκεκριμένα σημεία της ορεινής Αχαΐας, προκειμένου να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί άμεσα.

Παράλληλα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται τα εκχιονιστικά μηχανήματα και τα μηχανήματα έργου (αλατιέρες, γκρέιντερ, κλπ), έχοντας λάβει ήδη θέσεις προσωρινής στάθμευσης σε συγκεκριμένα σημεία, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβασή τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπονάνος, πέρα από την επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρμόδιων υπηρεσιών και το συντονισμό των φορέων, υπογράμμισε και την ανάγκη ιδιαίτερης προσοχής από τους πολίτες απέναντι στα καιρικά φαινόμενα που πολλές φορές είναι απρόβλεπτα και ακραία. Ειδικότερα, επεσήμανε την ανάγκη περιορισμού των μετακινήσεων, σημειώνοντας πως οι χαμηλές θερμοκρασίες, πέρα από τις όποιες χιονοπτώσεις, δημιουργούν παγετούς που καθιστούν πολύ επικίνδυνους τους δρόμους. Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να αποδώσουν οι πολίτες στις περιοχές που ενδεχομένως υποστούν ισχυρές βροχοπτώσεις, αποφεύγοντας τη διαμονή τους σε υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους, ειδικά σε περιοχές που έχουν παρουσιάσει στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα.

«Να βοηθήσουμε όλοι ώστε να ξεπεράσουμε το αναμενόμενοι δύσκολο καιρικό φαινόμενο, χωρίς απερίσκεπτες ενέργειες, συμβουλευόμενοι τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας. Ο μηχανισμός που διαθέτει η Περιφερειακή μας Ενότητα είναι σε πλήρη ετοιμότητα να βοηθήσει να ξεπεράσουμε δύσκολες καταστάσεις» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η Συντονίστρια Πολιτικής Προστασίας, Έφη Γιαννιά, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, Ταξίαρχος Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, Πύραρχος Λουκάς Μούτσελος, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων ΠΔΕ, Χρήστος Καραγιάννης, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας, Αριστοτέλης Κορκός, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας, Νικόλαος Γυφτάκης και εκ μέρους της Ολυμπίας Οδού, ο Ανδρέας Γαλάνης.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο κ. Μπονάνος συμμετείχε σε σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ υπό τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, για το γενικό συντονισμό των δράσεων σε Περιφερειακό επίπεδο.