Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει την αποπεράτωση του νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων

Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την ολοκλήρωση του νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων προχώρησαν ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος, την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021. Με τη συγκεκριμένη πράξη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει και να υλοποιήσει ένα έργο που εκκρεμεί εδώ και μια δεκαπενταετία.

Με την Προγραμματική Σύμβαση θα εκτελεστούν οι εργασίες που απαιτούνται για την πλήρη εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Αποπεράτωση Δημαρχείου Καλαβρύτων». Πρόκειται για το πρώην Διοικητήριο Καλαβρύτων που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων. Είναι ένα μεγάλο διώροφο κτίριο το οποίο έχει ανακαινιστεί από πλευράς οικοδομικών εργασιών και έχει στατικά ενισχυθεί με σκοπό να μεταστεγαστεί σε αυτό το Δημαρχείο Καλαβρύτων. Υπολείπονται ωστόσο σημαντικές εργασίες ώστε να καταστεί λειτουργικό, τις οποίες θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το ποσό των 611.678 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Καλαβρύτων ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη συνεργασία και την τάχιστη δρομολόγηση των διαδικασιών, επισημαίνοντας ότι από το 2006 εκκρεμεί η ολοκλήρωση του κτιρίου.

«Κλείνουμε τις εκκρεμότητες του χθες, βοηθάμε τους Δήμους μας να ολοκληρώσουν σημαντικές υποδομές και παράλληλα σχεδιάζουμε και δρομολογούμε την επόμενη εποχή που πρέπει να μας βρει όλους απαλλαγμένους από τις παλιές ελλείψεις. Τα Καλάβρυτα σύντομα θα μπορούν να αποκτήσουν μία σύγχρονη αυτοδιοικητική έδρα, αντάξια της περιοχής. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των Δήμων και αυτοί στο δικό μας πλευρό. Αυτή είναι η πεμπτουσία της αυτοδιοίκησης και της συνεργασίας προς όφελος των πολιτών» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πέτυχε να ολοκληρώσει τη σχετική μελέτη και μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ολοκλήρωσε και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου. Ο τρόπος διεξαγωγής της δημοπράτησης αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.