Μέσα από τη συνεργασία Περιφέρειας και ΚΤΥΠ Α.Ε. δρομολογείται η ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγρινίου

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στο Αγρίνιο» (Βότση 9), με προϋπολογισμό ύψους 521.814,19 ευρώ.

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με δικαιούχο την κατασκευαστική εταιρεία του Δημοσίου «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει οικοδομικές και Η/Μ εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

  • Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, εξωτερικής στην βορειοανατολική και βορειοδυτική πλευρά, εσωτερικής στη νοτιοδυτική και νοτιανατολική πλευρά, στα δάπεδα των δωμάτων και στην οροφή του υπογείου. Αντικατάσταση όλων των εξωτερικών κουφωμάτων του κτιρίου με κουφώματα αλουμινίου θερμοδιακοπής με ρολά, σκίαστρα και ενεργειακούς διπλούς υαλοπίνακες.
  • Αποκατάσταση φθορών σε στοιχεία των όψεων, όπως κιγκλιδώματα, στηθαία εξωστών και δώματος, αρχιτεκτονικές προεξοχές κλπ.
  • Τοποθέτηση ψευδοροφής γυψοσανίδας στην οροφή για την απόκρυψη των μηχανημάτων κλιματισμού και αερισμού.
  • Λοιπές οικοδομικές εργασίες (τοιχοποιίες, χρωματισμοί, ξύλινα ερμάρια κλπ) όπου απαιτείται λόγω των παρεμβάσεων και σύμφωνα με τη μελέτη.
  • Εγκατάσταση υδραυλικού ανελκυστήρα 4 στάσεων (υπόγειο, ισόγειο, Α’ και Β’ όροφοι).
  • Αποξήλωση των υφιστάμενων δικτύων και εγκατάσταση νέων για ύδρευση, αποχέτευση, τοποθέτηση φωτιστικών led, κλιματισμό με έλεγχο και αυτονομία ανά χώρο, αερισμό, κλπ.

Με την ευκαιρία της ένταξης του έργου, ο Περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής: «Ένα ακόμα πολύ σημαντικό έργο ενεργειακής αναβάθμισης που συνάντησε προβλήματα κατά το παρελθόν, μπήκε σε τροχιά υλοποίησης μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας και της ΚΤΥΠ, η οποία αναλαμβάνει πλέον να δρομολογήσει την κατασκευή του έργου. Αισθανόμαστε ικανοποίηση κάθε φορά που συμβάλλουμε ώστε σημαντικά έργα και πόροι διαθέσιμοι προς όφελος της κοινωνίας, τελικά να βρίσκουν το στόχο τους. Και είμαστε περήφανοι που σύντομα το Κέντρο Ψυχικής Υγείας στο Αγρίνιο θα αποκτήσει σύγχρονες εγκαταστάσεις και προδιαγραφές».