Συνεργασία Ν. Φαρμάκη και Φ. Ζαΐμη με διευθυντικά στελέχη των ΣΕΒ της χώρας

Συνεργασία με διευθυντικά στελέχη Συνδέσμων Επιχειρήσεων όλης της χώρας είχαν την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης,στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Κατά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης ανέπτυξε τη νέα φιλοσοφία που διέπει την Περιφερειακή Αρχή και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε η Δυτική Ελλάδα να αποκτήσει συγκεκριμένη ταυτότητα ως προς την αναπτυξιακή χωροταξική της προοπτική. Παράλληλα, συζητήθηκε το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025.

«Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε μία Περιφέρεια ελκυστική σε επενδυτές που θα διαθέτει δομημένο σχέδιο για την εγκατάσταση βιομηχανιών, βιοτεχνιών και άλλων επαγγελματικών εγκαταστάσεων, χωρίς αρνητικές συνέπειες για το οικιστικό και φυσικό περιβάλλον» εξήγησε ο κ. Φαρμάκης.

«Υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την δημιουργία θέσεων εργασίας στη φιλο-επενδυτική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που προσφέρει σειρά επιχειρηματικών ευκαιριών. Η Περιφέρεια θέλει και μπορεί να φιλοξενήσει μικρές, μεσαίες και μεγάλες επενδύσεις από Έλληνες και ξένους επενδυτές. Εργαζόμαστε ώστε να βελτιώσουμε τις υποδομές και να ενισχύσουμε τις δεξιότητες των εργαζομένων στην περιοχή» τόνισε κατά την συνάντηση ο κ. Ζαϊμης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αλέξανδρος Χατζόπουλος γενικός δ/ντης ΣΕΒ, Γιώργος Ξηρογιάννης δ/ντης τομέα αναπτυξιακών πολιτικών, Νικόλαος Κοτσώνης γενικός δ/ντης ΣΕΒΠΕΔΕ, Ελένη Καματερη γενική διευθύντρια Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), Κατερίνα Ριμποπούλου διευθύντρια Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ), Μαρία Μποζούδη σύμβουλος ΣΕΒ τομέας βιομηχανίας, ανάπτυξης, δικτύων και περιφερειακής πολίτικης, Φαίη Μακαντάση επικεφαλής ερευνών της «διαΝΕΟσις» οργανισμού έρευνας και ανάλυσης.