Δεύτερη ημέρα παρουσίας στην Ηλεία με σημαντικές συσκέψεις και συναντήσεις

Μια σημαντική σύσκεψη στον Δήμο Πύργου για τα έργα που υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεργασία με εργαζόμενους στους ΤΟΕΒ της Ηλείας αλλά και την παρουσία του στα Δικαστήρια ως μάρτυρας για ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Α΄ ΤΟΕΒ Πύργου, περιελάμβανε η δεύτερη μέρα παρουσίας του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, στην Ηλεία.

Μετά την επίσκεψη του στο Κατάκολο, για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του λιμένα και την εγκατάσταση τριών λυόμενων οικίσκων για την διενέργεια τεστ ανίχνευσης Covid-19 στα Κ.Υ Βάρδας, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, χθες Πέμπτη, σήμερα Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, ο κ. Φαρμάκης με τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, Αθλητισμού-Ολυμπισμού και Εθελοντισμού Δημήτρη Νικολακόπουλο και Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρή Βασιλόπουλο, είχαν σημαντικό κύκλο επαφών και συνεργασιών για την εκτέλεση αναπτυξιακών έργων στην Ηλεία και τη διευθέτηση λειτουργικών ζητημάτων των Υπηρεσιών, με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών και εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στο Δημαρχείο Πύργου, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου, ο κ. Φαρμάκης και οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ Γιαννόπουλος και Νικολακόπουλος, συζήτησαν για τα έργα που εκτελούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τη συνεργασία του Δήμου Πύργου, στα γεωγραφικά του όρια. Ο Περιφερειάρχης έκανε αναλυτική παρουσίαση των έργων (εκτελεσμένων και υπό εκτέλεση), τονίζοντας ότι η καλή συνεργασία θα φέρει την αποτελεσματικότητα, το μεγάλο «στοίχημα και ζητούμενο» της Περιφερειακής Αρχής, με τελικούς αποδέκτες τους πολίτες. «Αν δείξουμε την απαραίτητη ωριμότητα και αποτελεσματικότητα, είναι ξεκάθαρο και βέβαιο ότι ο Δήμος Πύργου θα μπορέσει να αλλάξει ρυθμούς και οι δημότες του Πύργου να ζήσουν σε μια άλλη, νέα και καλύτερη, πραγματικότητα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φαρμάκης. Ακολούθησε τεχνική σύσκεψη με στελέχη και συνεργάτες του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για τα κοινά έργα.

Νωρίς το πρωί, ο κ. Φαρμάκης με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλο και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της ΠΔΕ Γιώργο Σύρμο, συναντήθηκαν με το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στους ΤΟΕΒ Ν. Ηλείας συζητώντας όχι μόνο εργασιακά ζητήματα αλλά και λειτουργικά θέματα των ΤΟΕΒ. Φυσικά, από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει η ενημέρωση για το μεγάλο και πρωτοποριακό «πράσινο» έργο των Ενεργειακών Κοινοτήτων, με την ολοκλήρωση του οποίου θα επιτευχθεί η εξυγίανση της λειτουργίας των ΤΟΕΒ και θα ικανοποιηθούν οι ενεργειακές ανάγκες του αγροτικού πληθυσμού της Δυτικής Ελλάδας. Τα μέλη του Δ.Σ συνεχάρησαν τον Περιφερειάρχη και συνολικά την Περιφερειακή Αρχή, έχοντας κατανοήσει την σημασία και αξία του έργου.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης, μετέβη στα Δικαστήρια Πύργου με τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλο και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασιλόπουλο, όπου και κατέθεσε υπέρ του Α΄ ΤΟΕΒ Πύργου, για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Οργανισμός στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, μετά την διακοπή ηλεκτροδότησης.