Το ψέμα έχει ταχύτητα, αλλά η αλήθεια έχει αντοχή

Από την Περιφερειακή Αρχή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την φθηνή αντιπολίτευση που προσπαθεί να αρθρώσει ο κ. Κατσιφάρας επενδύοντας πάνω στην αγωνία και τον πόνο συμπολιτών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Τα όρια δυστυχώς ξεπεράστηκαν, αποδεικνύοντας ότι η λέξη αποτυχία είναι αυτή που συνοδεύει τον κ. Κατσιφάρα τόσο ως προς τη διαδρομή του ως Περιφερειάρχης, όσο και ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ρόλο τον οποίο διακαώς επιθυμεί. Και δεν θα ήταν μεμπτή η αποτυχία, αν δεν συνοδεύονταν από ένα πλεόνασμα μικροπολιτικής και θλιβερού τζόγου με τον πόνο των συμπολιτών μας.

Επειδή λοιπόν η αλήθεια πρέπει να είναι οδηγός όλων μας, στις 23/8/2021 και ώρα 18.43 απεστάλη από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου στα μέλη του πρόσκληση για έκτακτο δια περιφοράς Περιφερειακό Συμβούλιο που είχε οριστεί για σήμερα Τετάρτη 24 Αυγούστου 2021 και ώρα 12 το μεσημέρι, για να αποφασιστεί η αλλαγή τόπου συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Γινόταν επίσης ρητή μνεία στην σχετική ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.49762 (ΦΕΚ Β’ 3660/7.8.2021), με την οποία δίνεται πλέον η δυνατότητα δια ζώσης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής κάθε ενδιαφερομένου. Τέλος πέραν των ανωτέρω γινόταν μνεία και στην ανάγκη συζήτησης υπηρεσιακών θεμάτων σε δεύτερη συνεδρίαση (ειδική), ΄όπως απαιτείται από το νόμο.

Εντούτοις με θλίψη και απογοήτευση διαπιστώνουμε την εκ προθέσεως μεταστροφή της πραγματικότητας με μόνο στόχο ένα ευτελές πολιτικό τζογάρισμα.

Καθιστούμε λοιπόν σαφές στον κ. Κατσιφάρα και μόνο σε αυτόν, γιατί η κοινωνία το γνωρίζει, πως η Περιφερειακή Αρχή αμέσως μετά την οριοθέτηση των πυρκαγιών και τη διαστασιολόγηση του προβλήματος, ως όφειλε, φέρνει ως θέμα συζήτησης στην δια ζώσης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τις πυρκαγιές που έπληξαν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και κυρίως την Ηλεία , για να ενημερωθεί το Σώμα (τους περιφερειακούς συμβούλους) για τις μέχρι σήμερα ενέργειες, αλλά και τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν τις επόμενες ημέρες που είναι πιο κρίσιμες από ποτέ.

Επιλέγει δε η Περιφερειακή Αρχή να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο στον τόπο που υπέφερε τα μέγιστα, την Ηλεία και να δώσει λόγο σε εκπροσώπους της κοινωνίας με την δια ζώσης συνεδρίασή του.

Ταυτόχρονα για την μέγιστη δυνατή δημοσιότητα συνεπάγεται κάλυψης της συνεδρίασης από τα ΜΜΕ. Αυτό είναι για εμάς σεβασμός στον ρόλο που καλούμαστε να υπηρετήσουμε, όπως επίσης στις δημοκρατικές αρχές και αξίες που διέπουν τη λειτουργία του ανώτερου διαβουλευομένου πολιτικού οργάνου της Περιφέρειάς μας.

Όλα τα άλλα αποτελούν θεσμική παραφωνία και αγωνιώδη προσπάθεια να δηλώσουν κάποιοι ότι είναι παρόντες την ίδια ώρα που για μία δεκαετία ήταν παντελώς απόντες.

Την ώρα που ο κόσμος καίγεται κυριολεκτικά και μεταφορικά, το τελευταίο πράγμα που αρμόζει στον ρόλο που ο καθένας μας υπηρετεί είναι οι κοκορομαχίες. Ο σεβασμός τόσο στους πολίτες που υπηρετούμε, όσο και στην κρισιμότητα της κατάστασης μας επιβάλει να σταματήσουμε εδώ. Η ελάχιστη αυτή απάντηση όμως ήταν επιβεβλημένη για την αποκατάσταση τουλάχιστον της αλήθειας.

Ως προς την αιτίαση για τις live streaming συνεδριάσεις αν και παρέλκει να απαντήσουμε σε αυτούς που επι 10 έτη δεν έκαναν τίποτα για να είναι δημόσιες , προς γνώση και μόνον όλων παραπέμπουμε στην από 24/8/21 επιστολή του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου προς τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Συνοδευτικό υλικό: