Συμβάσεις για έργα 2 εκατ. ευρώ σε οδικούς άξονες των Δήμων Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Θέρμου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Στην αποκατάσταση βλαβών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στους Δήμους Αγρινίου και Αμφιλοχίας προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα τον προηγούμενο χρόνο.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δρομολόγησε και ολοκλήρωσε τις διαγωνιστικές διαδικασίες σε σύντομο χρονικό διάστημα, με στόχο να αντιμετωπιστούν οι φυσικές καταστροφές με χρηματοδότηση ύψους 1,2 εκατ,. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 

Σήμερα Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες στο επαρχιακό δρόμο Λεπενούς – Κεχρινιάς και Εμπεσού – Περδικάκι του Δήμου Αμφιλοχίας, όπως επίσης στην επαρχιακή οδό Άνω Μακρυνούς – Μεσάριστας – Λιθοβουνίου. 

Μεταξύ άλλων θα εκτελεστούν έργα για την άρση των καταπτώσεων και την αποκατάσταση τάφρων – ρείθρων, όπως επίσης ανακατασκευές σωληνωτών οχετών, τοίχων αντιστήριξης, αποκαταστάσεις καθιζήσεων, οδοστρωμάτων, αλλά και της σήμανσης.

Επίσης, σε φάση υλοποίησης μπαίνει η βελτίωση του δρόμου Μελίγκοβα – Αμβρακία του Δήμου Θέρμου με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ, που θα συμβάλει σημαντικά στην καλύτερη σύνδεση των κοινοτήτων Αργυρού – Πηγαδίου, Αμβρακιάς και Μελίγκοβας και κατ επέκταση της ορεινής περιοχής με τα αστικά κέντρα και το εθνικό οδικό δίκτυο. Βάσει της σύμβασης που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, στο έργο περιλαμβάνονται παρεμβάσεις βελτίωσης  ασφαλτόστρωσης του οδικού άξονα, εργασίες διαπλάτυνσης της υπάρχουσας οδού, οδοστρωσία, κατασκευή τάφρου και τεχνικών έργων απορροής ομβρίων και τοίχων αντιστήριξης, επένδυση τάφρου, οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση, οριζόντια και κάθετη σήμανση.