Παρεμβάσεις ύψους 650.000 ευρώ στο επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας

Στοχευμένες παρεμβάσεις ύψους 650.000 ευρώ  στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας μπαίνουν στη φάση της υλοποίησης, καθώς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή αντίστοιχων συμβάσεων για την «αποκατάσταση βατότητας τμήματος της οδού Κάτω Αχαΐας – Πετροχωρίου», αλλά και για την «κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων και αποκατάσταση οδοστρώματος στην 34η Επαρχιακό οδό, εντός οικισμού Άνω Αχαΐας». Πρόκειται για δύο έργα που χρηματοδοτούνται από τις πιστώσεις Δημοσίων Επενδύσεων. 

Ειδικότερα, σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες σε τμήμα της οδού Κάτω Αχαΐας – Πετροχωρίου και συγκεκριμένα από τα όρια του οικισμού Κάπελης έως τον οικισμό  Καρυάς. Πρόκειται για δρόμο που έχει γίνει δια πλάτυνση κατά το παρελθόν και οδοστρωσία, χωρίς να έχει γίνει ασφαλτόστρωση, με αποτέλεσμα πλέον να εκδηλώνονται φθορές και διαβρώσεις.  Προς αποκατάσταση της βατότητας θα εκτελεστούν εργασίες οδοποιϊας, τοπικές διανοίξεις όπου απαιτείται, ανακατασκευή ραμπών εισόδου – εξόδου σε όμορες ιδιοκτησίες, ασφαλτόστρωση, οριζόντια και κάθετη σήμανση κ.α

Εξάλλου δίκτυο συλλογής ομβρίων υδάτων κατασκευάζεται στην 34 Επαρχιακή Οδό και συγκεκριμένα στον οικισμό Άνω Αχαΐας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Το έργο περιλαμβάνει και την αποκατάσταση του οδοστρώματος στην περιοχή, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας και να μην λιμνάζουν τα όμβρια ύδατα στο οδόστρωμα.