Ξεκινούν εργασίες αναβάθμισης του εξωτερικού χώρου στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας

Εργασίες  για τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» ξεκινούν σύντομα, καθώς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, σήμερα Δευτέρα 11 Απριλίου 2022,  προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, παρουσία του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας,Γιάννη Καρβέλη και του  Διοικητή του Νοσοκομείου Ηλία Θεοδωρόπουλου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτεί με 505.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και με βάση Προγραμματική Σύμβαση αναλαμβάνει την υλοποίηση των παρεμβάσεων διαμόρφωσης του αύλειου χώρου, που περιλαμβάνει την κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου που ενώνειτις βασικές εισόδους των κτιρίων και τη βελτίωση των προσβάσεων, ώστε να διευκολύνεται η διακίνηση ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικό, ασθενών και επισκεπτών, καθώς έως σήμερα οι χρήστες είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες.

Παράλληλα, με την ίδια εργολαβία, θα γίνει αναδιαμόρφωση του αύλειου χώρου του νοσοκομείου, τόσο των οδών κυκλοφορίας των οχημάτων, την είσοδο και έξοδο των ασθενοφόρων, όσο και των διαδρόμων διέλευσης πεζών, ενώ θα υπάρξει ειδική διαμόρφωση για ΑΜΕΑ. Προβλέπονται εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 9 μήνες.

«Οι τεχνικές μας υπηρεσίες ολοκλήρωσαν το μελετητικό έργο και κατάφεραν σε σύντομο χρόνο τις διαγωνιστικές διαδικασίες. Σήμερα υπογράψαμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, που θα υλοποιηθεί από την Διεύθυνση Έργων της ΠΕ Αχαΐας. Στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο τις λειτουργίες και τις ανάγκες του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», όπως και του συνόλου των νοσηλευτικών δομών της Δυτικής Ελλάδας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Από την πλευρά του ο κ. Καρβέλης, επεσήμανε: «Η συνεργασία που έχουμε εγκαινιάσει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας συνεχίζει να λειτουργεί εποικοδομητικά και επωφελεία τόσο των νοσηλευτικών μας δομών, όσο και των συμπολιτών μας. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα μπήκε στις ράγες υλοποίησης ένα ακόμη σημαντικό έργο όπως είναι το στέγαστρο έμπροσθεν των εξωτερικών ιατρείων του Γ. Ν. “Άγιος Ανδρέας”. Συνεχίζουμε μαζί για την υλοποίηση και των λοιπών έργων που έχουμε σχεδιάσει».