Ν. Φαρμάκης: «Η ανάπλαση της παλιάς χαρτοποιίας Λαδόπουλου θα αλλάξει την μορφή της Πάτρας»

H Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ ενέκρινε σήμερα, Δευτέρα 23 Μάιου 2022 το έργο «Αξιοποίηση και Ανάπτυξη του πρώην Εργοστασίου Χαρτοποιίας Λαδόπουλου στην Πάτρα».

Το έργο είναι εκτιμώμενου κόστους 65 εκατ. ευρώ περίπου και έχει τη μορφή έργου ΣΔΙΤ με διασφαλισμένους πόρους, ενώ προβλέπει την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, βιώσιμου και τεχνολογικά προηγμένου κτιριακού συγκροτήματος που θα ενσωματώνει το ιστορικό παρελθόν της περιοχής και θα συνδέει την παραλία με τον αστικό ιστό, διαμορφώνοντας παράλληλα μία πολύ σημαντική αστική ανάπλαση που θα αναβαθμίσει τη νότια πλευρά της πόλης.

«Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται ότι εμείς μιλάμε με έργα και όχι με λόγια. Σήμερα είναι μία μέρα αισιοδοξίας για την Πάτρα και για όλους εμάς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αφού μετά από δυόμισι χρόνια σκληρής δουλειάς πετύχαμε την χρηματοδότηση και επί της ουσίας, να τεθεί σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο που δεν θα δώσει λύση μόνο στο στεγαστικό πρόβλημα των υπηρεσιών της Περιφέρειας αλλά και στις ανάγκες πολλών ακόμα κοινωνικών φορέων της Πάτρας. Και επιπλέον, ένα έργο που θα αλλάξει τη μορφή όλης της πόλης και θα θέσει τέλος σε μία μακρά περίοδο υποβάθμισης μίας περιοχής που αποτελεί “βιτρίνα” της πόλης και ως τέτοια θέλουμε να τη δούμε να διαμορφώνεται», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος συμμετείχε στη διϋπουργική σύσκεψη.

Ο κ. Φαρμάκης συμπλήρωσε: «Το έργο θα ολοκληρωθεί με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια και θα έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση, ενώ εναρμονίζεται με τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου Πατρέων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Περισσότερα θα μπορούμε να πούμε τις αμέσως επόμενες μέρες, μαζί με τη δημοτική αρχή της Πάτρας και το σύνολο των εμπλεκομένων φορέων».