Νέα αντιπλημμυρικά έργα ύψους 1,9 εκατ. ευρώ ξεκινούν στην Π.Ε. Ηλείας

Σημαντικές τεχνικές παρεμβάσεις σε αντιπλημμυρικά έργα, ξεκινά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με αντίστοιχα έργα, καθώς χθες Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή συμβάσεων με τον ανάδοχο των έργων που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ειδικότερα, προβλέπονται στοχευμένες παρεμβάσεις ύψους 1,9 εκατ ευρώ, σε υδατορέματα των Δήμων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας-Κρεστενων, σε σημεία που είχαν προκληθεί βλάβες από ραγδαίες βροχοπτώσεις,  τόσο στις κοίτες των υδατορεμάτων όσο και στα υφιστάμενα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Συγκεκριμένα έχουν διαπιστωθεί διαβρώσεις κοίτης, πρόκληση τοπικών
ανωμαλιών ή και πλήρωση της κοίτης με φερτά, τοπικές εκβαθύνσεις από την ορμητικότητατων πλημμυρικών υδάτων, προσχώσεις από φερτά υλικά -προϊόντα διάβρωσης της ορεινής κοίτης κ.ά.

Για την αποκατάσταση των βλαβών θα γίνουν έργα καθαρισμού και μόρφωσης της κοίτης για την άρση τοπικών ανωμαλιών. Ακόμα, θα γίνει αποκατάσταση των υφισταμένων αντιπλημμυρικών έργων που υπέστησαν ζημιές, υποσκαφές κλπ. από το έντονο φαινόμενο και ενίσχυση τους με κατάλληλες εργασίες ώστε να διασφαλιστεί η τρωθείσα αντιπλημμυρική θωράκιση των υδατορεμάτων. Μεταξύ άλλων εντοπισμένες παρεμβάσεις θα γίνουν στο Δήμο Ζαχάρως, στο  Ρέμα Θολού, Ανήλιου, Ανύδρου, Καλιδονεικο ρέμα, αλλά και στο Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστενων στον ποταμό Σελλινούντας, καθώς επίσης στα ρέματα Γκοβιτσας, Γρύλλου, Γραικα, Πλουτοχωρίουκ.α.

ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΗΛΑΙΟ»

Εξάλλου, ξεκινούν σύντομα εργασίες για την επέκταση του οδοστρώματος της Εθνικής Οδού 76 «Μεγαλόπολη-Ανδρίτσαινα-Ναός Επικ. Απόλλων» στη θέση Κόκκινο Σπήλαιο, που απέχει περίπου 1,50χλμ.από την πόλη της Ανδρίτσαινας. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ που αποσκοπεί στη βελτίωση της κυκλοφοριακής κίνησης αφού το υφιστάμενο πλάτος της γέφυρας αδυνατεί να εξυπηρετήσει με ασφάλεια τους διερχόμενους κυκλοφοριακούς φόρτους και ιδιαίτερα τα βαρέα οχήματα. Επομένως, η επέκταση της οδού θα εξυπηρετήσει το σύνολο της κυκλοφορίας.