47.357.500 ευρώ σε 1.253 Νέους Γεωργούς της Δυτικής Ελλάδας

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπέγραψε σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022, την απόφαση ένταξης δικαιούχων στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών (3η Πρόσκληση Υπομέτρου 6.1) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014–2020 κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022.

Σύμφωνα με την απόφαση, εντάσσονται στο πρόγραμμα 1.253 Νέοι Γεωργοί με τη συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται στα 47.357.500 ευρώ.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης, ο κ. Φαρμάκης δήλωσε: «Μέσω του προγράμματος Νέων Γεωργών, προσφέρεται η δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον πρωτογενή τομέα και να στηρίξουν οικονομικά τα όνειρά τους πάνω στη γη. Στη Δυτική Ελλάδα όπου η καρδιά και η φωνή του αγρότη χτυπά δυνατά, είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε νέους ανθρώπους να επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στον πρωτογενή τομέα και ευθύνη μας, είναι να στηρίξουμε τα όνειρα και τις ελπίδες τους. Δεν είναι μόνο ότι το αγροτικό επάγγελμα περνάει από γενιά σε γενιά. Είναι και ότι το νέο αίμα που μπαίνει στον χώρο, φέρνει φρέσκιες ιδέες και σύγχρονες αντιλήψεις, βελτιώνοντας την αγροτική παραγωγή και την ίδια την οικονομία του τόπου μας.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω το στελεχιακό δυναμικό των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας που διαχειρίζονται και υλοποιούν το Πρόγραμμα Νέων Γεωργών, ώστε να είμαστε σήμερα σε θέση να ενισχύσουμε οικονομικά τις νέες και τους νέους που εντάσσονται στο εν λόγω πρόγραμμα και να ευχηθώ στους δικαιούχους, οι προσπάθειές τους να δικαιωθούν στο έπακρο!»