Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει και στηρίζει το Πατρινό Καρναβάλι

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει ενεργά το καρναβάλι της Πάτρας, συνεργαζόμενη με τη δημοτική Αρχή, προκειμένου αυτός ο κορυφαίος πολιτιστικός και αναπτυξιακός θεσμός, που παράλληλα αποτελεί ισχυρό πυλώνα εξωστρέφειας για την Πάτρα αλλά και για το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας, να αναδειχθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη στο γραφείο του, όπου και συζητήθηκαν οι παράμετροι της συνεργασίας των δύο φορέων για το Πατρινό Καρναβάλι.

Ειδικότερα, μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Πατρέων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας, θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση η οποία εισάγεται προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην προσεχή συνεδρίαση (Τετάρτη, 01/02/23 και ώρα 15.00).  Μέσα από αυτή τη προγραμματική σύμβαση, η Περιφέρεια καθίσταται θεσμικός συνδιοργανωτής στη βάση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του θεσμού, καθώς όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σύμβαση «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εκ του νόμου αρμοδιότητες που άπτονται της αναπτυξιακής πορείας της περιοχής και ενισχύει κάθε δράση που κινητοποιεί τον παραγωγικό της ιστό». Παράλληλα, σημειώνεται πως η Περιφέρεια ενδιαφέρεται να προωθήσει την πρόταση ένταξης του Πατρινού Καρναβαλιού στον κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, γεγονός που θα δώσει μια δυναμική ώθηση και αναγνωρισιμότητα στο θεσμό, στην πόλη της Πάτρας και στη Δυτική Ελλάδα».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  πρόκειται να χρηματοδοτήσει τη διοργανώτρια Αρχή του
Πατρινού Καρναβαλιού με το ποσό των 50.000 ευρώ για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων που συμβάλλουν στην εξωστρέφειατου θεσμού, αλλά και στην ανάδειξη της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας εν γένει ως τουριστικούπροορισμού, γεγονός που ικανοποιεί τους αναπτυξιακούς της στόχους.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει σε έναν κορυφαίο θεσμό και συνεργάζεται με τον Δήμο Πατρέων, γιατί το καρναβάλι της Πάτρας είναι και το καρναβάλι της Δυτικής Ελλάδας. Αποφασίσαμε από κοινού να προχωρήσουμε στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης, με κοινό στόχο να δυναμώσουμε το Πατρινό Καρναβάλι, γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος, το έχει ανάγκη όλη η Δυτική Ελλάδα» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Σημειώνεται ότι μετά το τέλος της συνάντησης εργασίας, πραγματοποιήθηκαν δηλώσεις από τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Πατρέων ( Η δήλωση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/Yam5Qtp-rks. Η δήλωση του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/ULI4YMCbuww