Επίσκεψη Ν. Φαρμάκη στο Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» – Σε εξέλιξη οι εργασίες αναβάθμισης

Για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής στεγάστρου και διαμόρφωσης του αύλειου χώρου στο Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας ενημερώθηκε σήμερα Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κατά την  επίσκεψή του στο νοσοκομείο, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή, Ηλία Θεοδωρόπουλο και τον αναπληρωτή Διοικητή, Παναγιώτη Δημόπουλο.

 

 

 

Οι παρεμβάσεις έχουν ξεκινήσει στην είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος, όπου κατασκευάζεται το στέγαστρο, καλύπτοντας το τμήμα που συνδέει το επταόροφο κτίριο με το κτήριο των επειγόντων περιστατικών και της ΜΕΘ. Επίσης, στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου θα γίνει αναδιαμόρφωση τόσο των οδών κυκλοφορίας των οχημάτων, όσο και των διαδρόμων διέλευσης των πεζών. Ειδικότερα θα εκτελεστούν εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων, μικρών τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης. Το έργο είναι προϋπολογισμού 505.000 ευρώ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Μελετήσαμε, συμβασιοποιήσαμε, χρηματοδοτούμε και  υλοποιούμε, ένα έργο που βελτιώνει την καθημερινότητα εκατοντάδων συνανθρώπων μας.  Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις δημόσιες δομές υγείας και απαντάμε στις ανάγκες τους. Με το στέγαστρο και  τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» βελτιώνουμε τις προσβάσεις, ώστε να διευκολύνεται η διακίνηση ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, ασθενών και επισκεπτών» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κι ευχαρίστησε τις τεχνικές υπηρεσίες που σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκλήρωσαν το μελετητικό έργο και διεκπεραίωσαν άμεσα τις διαγωνιστικές διαδικασίες ώστε να μπει το έργο σε φάση υλοποίησης.