Εγκαινιάστηκε το Εδικό Σχολείο Ναυπάκτου που κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΠΔΕ 2014-2020

Τα εγκαίνια του Ειδικού Σχολείου Ναυπάκτου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, καθώς το έργο ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 με κύριο στόχο να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και συμπλήρωσης των κοινωνικών υποδομών.

«Άλλη μια όμορφη μέρα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που κατάφερε να φέρει εις πέρας ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που περίμεναν καιρό  μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και οι οικογένειες τους.  Ένα διαχρονικό αίτημα των μαθητών, των γονέων και των δασκάλων της Ναυπακτίας βρήκε ανταπόκριση. Το νέο, σύγχρονο διδακτήριο είναι έργο σύγχρονο, αλλά και με τεράστιο συμβολισμό, ακριβώς γιατί αποδεικνύει ότι στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον στα άτομα με αναπηρίες και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους»δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, με αφορμή την παράδοση σε χρήση του Ειδικού Σχολείου.

Στην τελετή των εγκαινίων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Παϊσιος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Είναι ένα έργο πολιτισμού, αξιοπρέπειας όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για την κοινωνία μας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος πρωτοστάτησε στη χρηματοδότηση αυτού του έργου είμαστε περήφανοι και πάντα στο πλευρό τέτοιων δράσεων για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η λειτουργία και η επιστημονική κατάρτιση των εκπαιδευτικών μας θα προσφέρουν ένα περιβάλλον προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των μαθητών μας, αναβαθμίζοντας την εκπαίδευση και την κοινωνική τους ενσωμάτωση. Καλή αρχή στους δασκάλους και τους μαθητές μας».