Επίσκεψη του Περιφερειάρχη, Ν. Φαρμάκη, σε έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στον Πύργο Ηλείας

«Η αστική αναζωογόνηση των οικισμών μας και ο σχεδιασμός ενός φιλόξενου δημόσιου χώρου που συμβάλλει στην εκτόνωση των κατοίκων, στην αισθητική, κοινωνική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του τόπου παραμένουν στις προτεραιότητες μας. Υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς το μεγάλο έργο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αστική αναζωογόνηση των περιοχών της Ηλείας. Τα χωριά και οι γειτονιές μας γίνονται πιο ανθρώπινα, πιο βιώσιμα για τους κατοίκους με χώρους άθλησης και αναψυχής» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης που επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, περιοχές που έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Βασίλη Γιαννόπουλο, τον Δήμαρχο Πύργου, Στάθη Καννή, στελέχη της Δημοτικής Αρχής και την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας επισκέφθηκαν την κεντρική πλατεία του Πύργου, όπου δημιουργήθηκε υπογειοποιημένη γωνιά ανακύκλωσης συμπίεσης δυο ρευμάτων.

Ειδικότερα, τοποθετήθηκαν τέσσερις κάδοι (ένας ανακύκλωσης και ένας σύμμεικτων απορριμμάτων αυτόματης συμπίεσης καθώς επίσης δυο ακόμα υπόγειοι σύμμεικτων απορριμμάτων) η συνολική χωρητικότητα των οποίων θα φτάνει τα 10.000 λίτρα.  Με την εγκατάστασή τους, επιλύεται το πρόβλημα της υπερσυγκέντρωσης απορριμμάτων στους συμβατικούς κάδους περιμετρικά της κεντρικής πλατείας της πόλης, όπου λειτουργούν δεκάδες καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια, σε Λαντζόι και Καράτουλα επισκέφθηκαν τους νέους χώρους αναψυχής που δημιουργήθηκαν στις δυο τοπικές κοινότητες, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους προέδρους και τους κατοίκους των δυο οικισμών, οι οποίοι εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες, σημειώνοντας τα σημαντικά οφέλη για όλους τους κατοίκους, αφού έχουν δημιουργηθεί  καλαίσθητοι, λειτουργικοί χώροι συνάντησης και άθλησης για παιδιά και για νέους.

«Πρόκειται για μια σημαντική εργολαβία και για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της ΠΔΕ, με πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, γιατί δίνει ανάσα και πνοή σε κοινότητες που ήταν παραμελημένες. Μέσα από τους χώρους αναψυχής και άθλησης, δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους και όχι μόνο, να βρουν διεξόδους αναψυχής. Θα πρέπει να σημειώσω την εξαιρετική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τον δήμο Πύργου – μιας και επισκεφθήκαμε τρία σημεία του δήμου Πύργου σήμερα – για την υλοποίηση του τόσο πρωτότυπου εγχειρήματος και έργου. Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν σε πολλές ακόμα Τ.Κ σε όλους τους δήμους της Ηλείας» ανέφερε κατά την επίσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πύργου, τόνισε: «Οι χώροι αναψυχής που επισκεφθήκαμε με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη, στις Κοινότητες Λατζοϊου και Καράτουλα, είναι ένα έργο που απευθύνεται σε όλους τους δημότες και κυρίως στη νεολαία και στα παιδιά, να έχουν δημιουργικό χρόνο για άθληση και ψυχαγωγία.Όταν υπάρχει σύμπνοια μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου μπορούμε να πετύχουμε πολλά και σημαντικά πράγματα. Το πρώτο είναι αυτό το έργο και θα έχουμε και συνέχεια».

Οι παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί εντάσσονται στη δράση Αστικής Αναζωογόνηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης».Συνολικά προβλέπεται η δημιουργία 186 χώρων αναψυχής σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και τριών Υπογειοποιημένων Γωνιών Ανακύκλωσης Συμπίεσης δυο ρευμάτων (πιλοτικά), μια στην πρωτεύουσα κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

 

 

  • Δήλωση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη για τις δράσεις Αστικής Αναζωογόνηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/X1M7M8xHLiQ