1980
Γεννήθηκα τον Μάιο του 1980.
Είμαι παντρεμένος με τη δικηγόρο Εύη Χρ. Παππά και πατέρας δύο παιδιών, της Αρετής και του Θανάση.
Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

Σπούδασα στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και στην ίδια Νομική Σχολή ολοκλήρωσα και τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών μου στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο.

2006
Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω

Είμαι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και ασκώ μάχιμη Δικηγορία από το 2006 ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου. Είμαι, επίσης, διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από το 2013.

2010
Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης περιφερειακός σύμβουλος

Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, σε ηλικία 30 ετών, εκλέχθηκα πρώτος σε σταυρούς προτίμησης περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ» στην Αιτωλοακαρνανία. Στις εκλογές του Μαΐου 2014 ήμουν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας με το συνδυασμό του Ανδρέα Κατσανιώτη «Μαζί, να φτιάξουμε τον τόπο μας». Στην Αιτωλοακαρνανία, ο συνδυασμός του Ανδρέα Κατσανιώτη αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους με ποσοστό 52,5%.

Επικεφαλής της παράταξης «Όλα από την αρχή»

Στις περιφερειακές εκλογές του 2019 τέθηκα επικεφαλής της παράταξης «Όλα από την αρχή» και λάβαμε ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας καθώς κερδίσαμε τις εκλογές με ποσοστό 56,38% (β' γύρος).

2019
Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Ορκίστηκα στη θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας στις 29 Αυγούστου 2019 και ανέλαβα τα καθήκοντά μου την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Πρόεδρος Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΕΝ.Π.Ε

Είμαι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ΕΝ.Π.Ε., ενώ συμμετέχω ως τακτικό μέλος στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

2023
Επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά για Όλους»

Στις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 ως επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά για Όλους» διεκδικήσαμε εκ νέου τη ψήφο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας για να συνεχίσουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ το πολυδιάστατο έργο μας. Το υψηλό ποσοστό εκλογής μας που διαμορφώθηκε στο 60% περίπου, από τον α γύρο, μας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης μας απέναντι στα καθήκοντά μας. Δηλώνουμε «Παρών» για το Μέλλον της Δυτικής Ελλάδας με όλες μας τις δυνάμεις.

2024
Ορκίστηκα για δεύτερη συνεχόμενη φορά Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στις 18 Δεκεμβρίου 2023 και ανέλαβα τα καθήκοντά μου την 1η Ιανουαρίου 2024.